KLIK BAH PLZ

Friday, 7 June 2013

DEMO BLACKOUT 1506 DITERUSKAN...


KUALA LUMPUR: Perhimpunan Aman Black505 pada 15 Jun ini akan diteruskan seperti yang dirancang walaupun berdepan sikap double standard pihak berkuasa yang disifatkan cuba untuk melengah-lengahkannya.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli mendakwa, polis dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) cuba melengah-lengahkan himpunan tersebut apabila mula berdolak-dalik berhubung kebenaran penggunaan Padang Merbok.

Beliau berkata, tindakan polis dan DBKL itu bercanggah dengan Akta Perhimpunan Aman.

“Kita berpendapat kita memenuhi keperluan memberi notis 10 hari kepada polis dan mengemukakan permohonan penggunaan padang kepada DBKL.

“Sebelum ini polis juga mengambil pendirian serupa, kena dapatkan kebenaran pemilik tempat dahulu, tetapi pada masa sama bila kita cuba dapatkan kebenaran daripada pemilik tempat.

“Pemilik tempat pula memberi alasan perlu mendapatkan kebenaran polis dahulu dan ini jadi permainan oleh badan-badan kerajaan ini yang menjaga harta awam untuk melengah-lengahkan dan menyukarkan perhimpunan,” kata Rafizi kepada TV Selangor.

Sebelum ini, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainuddin Ahmad ketika mengesahkan penerimaan notis tersebut memberitahu TV Selangor, penganjur Perhimpunan Aman Black505 gagal mematuhi syarat di bawah Seksyen 10C Akta Perhimpunan Aman kerana tidak mendapat kebenaran DBKL bagi menggunakan Padang Merbok.

Justeru, perhimpunan tersebut dianggap sebagai perhimpunan haram sekiranya diteruskan.

1 comment:

 1. lies lies lies by Pakatan Rakyat?

  "..Hats off to Pakatan which has won in the psychological warfare this time around.

  It has come to the extent that whatever lies spread has become the truth in the eyes of the people.

  It has also come to a level where friends among friends have not been on talking terms because of their differing political views.

  It has been a cleverly concocted spins and twists propagated by Pakatan and its Red Bean Army bloggers so much so that the people are all firm believers of what has been spread on the social sphere.."

  Go read yourself..

  1. Videos of PR fabrications can be viewed here:
  http://stopthelies.my/?p=3275

  2. What is the source of chaos in Malaysia since 1998 ?
  http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/10/ned-dan-penglibatan-ciliknya-di-negara.html

  ReplyDelete

Followers

K KLIK OK