KLIK BAH PLZ

Thursday, 6 June 2013

BETUL:INILAH YG HINA SULATAN DAN RAJA

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat optimis pihak berkuasa akan menjalan siasatan sebaik-baiknya terhadap seorang wanita yang ditahan atas tuduhan menghina Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

Bagaimanapun, bekas menteri besar Kelantan itu berkata, membelakangkan titah sultan untuk mengembalikan royalti minyak juga barangkali boleh dimasukkan dalam kategori sama.

NONE"Di sebuah negeri, pernah sultan negeri berkenaan bertitah di dalam dewan agar dikembalikan royalti minyak dan didaratkan gas yang ditemui di lautan negeri ke pantai yang terdekat. 

"Namun malangnya pembangkang di negeri berkenaan membelakangi titah sultan. 

"Barangkali ini juga boleh dimasukkan di dalam kategori menghina raja," tulisnya dalam Facebook hari ini.

Seorang wanita yang didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong dalam laman sosial Facebook miliknya, kelmarin ditahan pihak berkuasa.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) menyebut pihaknya dengan kerjasama Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya mengesan dan menahan suspek hasil siasatan serta maklumat orang ramai.

Kenyataan itu menyebut siasatan terhadap wanita itu dijalankan bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan juga boleh didakwa bawah Akta Hasutan 1948.

KERAJAAN PERPADUAN PAS UMNO AKAN DIBENTUK?

Perbezaan dalaman PAS berhubung himpunan 'Black 505' anjuran Pakatan Rakyat terus menghantui parti itu apabila Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Harun Taib mengulangi bahawa parti itu tidak secara sukarela menganjur atau mengambil bahagian dalam perhimpunan itu kerana telah menerima keputusan pilihan raya umum ke-13.

NONEBagaimanapun, Harun memberitahu akhbar China Press bahawa PAS tidak akan menghalang PKR menganjurkan perhimpunan protes atau mengarahkan ahli parti itu supaya tidak menyertainya.

Beliau mengulas pengumuman Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, tokoh parlimen DAP Lim Kit Siang, dan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali pada Isnin bahawa Pakatan akan menganjurkan 'Black 505' pada 15 Jun bagi membantah penipuan yang didakwa berlaku dalam pilihan raya lalu.

Laporan itu memetik Harun sebagai berkata beliau tetap berpegang dengan pendiriannya bahawa PAS tidak akan menyertai himpunan seperti itu kerana parti itu telah menerima keputusan pilihan raya dengan hati terbuka.

Katanya, Dewan itu tidak akan menyertai perhimpunan tersebut 15 Jun ini, sebaliknya memberi fokus kepada persiapan pilihan raya umum akan datang.
.............................................................
ulama kita ......

Followers

K KLIK OK