KLIK BAH PLZ

Thursday, 2 April 2009

BUKTI UMNO MENJAUHKAN MELAYU DARI AGAMANYA~BUKIT GANTANG

Jumpa lagi. Hangpa punya pasai..aku terpaksa cuti.

Pada 29/3...hari penamaan calon,ramai yang direct kat perakexpress...menyebabkan hits melonjak sehingga lebih dari 5 juta hits. Akibatnya...server tak boleh tahan dan crashed. Jangan pulak kata aku marah....sebenarnya aku suka. Lagi banyak website aku crashed...menunjukkan lebih banyak peminat.ha..ha.

Yang aku marah...dengan puak belah nun. Tak habih-habih buat fitnah. Depa buat kerja kotoq...depa kata kita buat. Kalau boleh tunjukkan bukti tak pa...ni cuma tau maki hamun.Sampaikan cerita kat masjid pun boleh dijadikan modal untuk menipu.

Depa kata kita pergunakan masjid. Memang la kita pergunakan masjid untuk beribadat..bukan nak cari modal politik. Tapi depa yang salahguna masjid...yang tu depa cuba tutup.

Posting pertama dalam blog baru ini...aku nak flashback kepada apa yang berlaku tahun 1996. Yang ni berlaku kat Kapar, Selangor. Aku tuliskan semula, surat arahan kepada ketua-ketua cawangan Umno, yang dikeluarkan oleh Umno Bahagian Kapar.

Semua Ketua Umno Cawangan-Cawangan,
Dalam bahagian Kapar.

Tuan-Tuan,

GARIS PANDUAN PROGRAM AGAMA.

Dengan hormatnya dimaklumkan, saya diarah untuk menarik perhatian Ketua-Ketua Cawangan mengenai perkara di atas. Adalah diperhatikan akhir-akhir ini ada cawangan-cawangan UMNO dalam bahagian Kapar yang menganjurkan program-program agama seperti ceramah-ceramah, pengajian, forum dan sebagainya. tuan-tuan adalah diminta supaya lebih berhati-hati apabila mengundang para penceramah/ustaz untuk mengisi program-program tersebut kerana terdapat penceramah-penceramah agama yang menggunakan ayat-ayat al-Quran dan Hadith sebagai dalil dan hujjah untuk merendah-rendahkan perjuangan UMNO.

Sebagai contoh, pada 7hb. September 1996 yang lepas, satu majlis forum telah diadakan di bandar Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang. Salah seorang ahli penal forum itu telah menghuraikan ayat 36 Surah Al0Ahzab yang menjelaskan kesesatan mereka yang "memilih hukum selain dari hukum Allah", termasuk juga mereka yang menolak hukum hudud dalam al-Quran.

Kita tidak boleh menerima hujjah dari Quran seperti itu kerana ini akan menjauhkan sokongan rakyat kepada Umno.Kita menolak hukum Quran kerana ianya bersesuaian dengan semangat Barisan Nasional bagi mengekalkan kuasa dalam negara ini. Kejahilan masyarakat dalam agama bererti keuntungan kepada perjuangan kita.

Sebagai garis panduan, sila ambil langkah-langkah berikut apabila menganjurkan program-program agama:

1. Sila berbincang dengan Nazir Masjid/Pengerusi surau supaya tidak menjemput ustaz-ustaz yang menentang dasar kerajaan. Pengajian tafsir Quran dan hadith hendaklah dielakkan kerana biasanya Quran dan hadith menjelaskan sifat-sifat munafiq, syirik dan sebagainya. Ini mungkin "terkena kepada kita"

2. Pilihlah ustaz yang sesuai dengan perjuangan kita. Sekiranya meragui latarbelakang mereka, sila rujuk kepada Ketua Biro Agama bahagian. Adalah diingatkan supaya tuan-tuan lebih berhati-hati. Terdapat ramai para ustaz termasuk kadhi yang menentang dasar kerajaan.


3. Sila nasihatkan ahli-ahli Umno agar meeka tidak terpengaruh dengan hujjah agama selain dari apa yang sedang dilaksanakan oleh kerajaan pada masa ini. Memadailah sekiranya masyarakat diajak untuk turut serta bersama kita dalam majlis-majlis tahlil dan membaca yassin yang diadakan di masjid/surau.

Sekian, terima kasih.

Hormat dari saya,

SAMAN BIN HAJI AHMAD

Setiausaha,
Umno Bahagian Kapar.

s.k.

YB Dato' Ketua UMNO Bahagian Kapar,
Ketua Penerangan UMNO Bahagian Kapar,
Ketua Biro Agama Bahagian Kapar

No comments:

Post a Comment

Followers

K KLIK OK